14:00

Götaholms BK

Referat

GaFF vann derbyt!

Äntligen dags för årets match på Gamlestadsvallen där anrika grannen Götaholm stod för motståndet. Götaholm som har dragits in i en oönskad bottenstrid. Vi i Gamlestaden gick in till denna matchen med 3 raka förluster i bagaget, värsta sviten vi haft.
Sebbe ställde sig mellan stolparna. Tim spelade till vänster i backlinjen med Hadd och Danny till höger om sig. Rinman och Glenn tog hand om kanterna. Kevin spelade bakom Hoang och Tobbe på mittfältet och längst fram hade vi Robin och Axel. På bänken började Erik, nyförvärvet Ali, comebackande Greg och Senad som var tillbaka från avstängning.

FÖRSTA HALVLEK
Vi börjar matchen rätt så bra spelmässigt och några anfall är riktigt vackra där hela laget deltar. Götaholm slår mycket långt mot sin anfallsbjässe Zemui som blir väldigt ensam därframme.
Efter 14 minuter så får vi en hörna som blir resultatlös, men där Hoang fångar upp bollen och slår ett perfekt inlägg på bortre stolpen där Axel finns och knoppar in 1-0!
Vi behåller bollinnehavet men Götaholm börjar äta sig in i matchen och vinner dueller, och på fasta situationer är man alltid farliga, då man har Petersons känsliga fot. Man skapar några farligheter som med lite mer flyt hade inneburit kvittering.
Vi är lite uddlösa framåt trots en del fina anfall och det är mest Robin som sysselsätter Götaholms backlinje. Erik hoppar in för att stärka upp på mitten och Axel går ut till sin stora glädje.

ANDRA HALVLEK
Andra halvlek blir mycket mer öppen. Robin tar sig igenom på djupet och blir helt fri men tar för lång tid på sig och utmärkte Manninen i Götaholms mål räddar.
Elva minuter in i andra så frågar Danny hur lång tid det är kvar.
Hoang får lite skadekänning och går ut och in kommer Axel igen. Axel, som var osäker startande pga en skada, är mycket mer spelsugen nu. Han spelar fram Robin som från ett par meter lyckas skjuta över.
Tim slår en fantastisk passning till Axel som i farten tar med sig bollen med klacken, viker inåt och från nära håll skjuter rakt på målvakten.
Erik gör ett besök i motståndarna straffområde med en djupledslöpning och får bollen av Glenn, men får lite för bra träff när han lyfter bollen över målvakten.
Ali byts in mot Kevin och gör därmed debut. Han tar Dannys plats i backlinjen och Danny flyttas upp på mitten. Ali gör knappt ett fel under sina 20 minuter.
Vi skapar en massa fina lägen men det är alltid osäkert med en uddamålsledning och Götaholm får en del lägen på inlägg.
Tobbe springer ut och möter Axel på en hörna och Axel får tillbaka bollen och gör som Axel gör ibland, dribblar förbi ett par tre gubbar och skjuter ett perfekt placerat skott i bortre, från 16 meter, 2-0!
Matchen känns avgjord men det blir ändå en del kamp i sista 10. Robin e arg, men Zemui är ännu argare och sparkar ner GaFF-spelare till höger och vänster och det är ett under att han inte blir utvisad.
Känslan är underbar när domaren blåser av och vi står som vinnare även i höstderbyt!

Matchens GaFFlar:
Tim- Tveksamt om han förlorade en enda närkamp och i löpdueller är han nästan omöjlig. Dessutom några härliga mackor framåt. Belönade sig själv med att resa till Rhodos imorse.
Hadd - Den som får stångas mest med Zemui och som han gör det. I stort sett felfri. Som klippt och skuren för sin roll.
Axel - I första halvlek står han mest och försöker stretcha bort sin skada. Men gör mål och hans solomål i andra avgör matchen. Grädden på moset så att säga.

Årets första nolla i tävlingsspel och vi ska vara nöjda med våran insats.
Dagen och kvällen avslutades med lite festligheter. Den här lördagen var vi Gamlestans kungar.